Estetická dermatologie: Tmavé kruhy pod očima mohou být minulostí

Kruy pod očima.png

Tmavé kruhy pod očima jsou čas od času nepřítelem každého z nás. Mohou mít různé příčiny od nedostatku spánku, přes nadměrnou konzumaci kofeinu či kouření, nedostatečnou hydrataci až po genetické predispozice příliš jemné pokožky v očním okolí. Pokud jde o dlouhodobější problém, oční krémy či jiné domácí léčebné prostředky nemusí na tmavé kruhy stačit. Při přetrvávajících problémech je však dobré obrátit se na zkušeného dermatologa.

6.12.2023 00:12

„Tmavé kruhy pod očima nasvědčují sníženému obsahu kyslíku v krvi. To způsobuje ztmavení krve a výraznější prosvítání cév tenčí vrstvou pokožky na obličeji. S tímto problémem se proto mohou potýkat například lidé s nedostatkem železa v krvi, lidé s tmavším tónem pleti, kteří více inklinují k hyperpigmentaci, dále ti, kdo mají velmi jemnou pokožku v očním okolí nebo se léčí s různými zdravotními obtížemi, například štítnou žlázou, hormonální nerovnováhou, poruchou jater či žaludku,“ shrnuje MUDr. Alena Černá z estetické dermatologie brandýské nemocnice.

Karboxyterapie - ilustracni 2.png

Karboxyterapie – osvědčená metoda v boji proti tmavým kruhům pod očima

Karboxyterapie je úspěšnou kosmetickou metodou, která využívá léčebné vlastnosti oxidu uhličitého aplikovaného pod kůži. Stimuluje metabolismus buněk a zlepšuje jejich funkci v produkci kolagenu, což ve výsledku napomáhá celkovému mladistvějšímu a pevnějšímu vzhledu pokožky. Aplikací injekce plynného oxidu uhličitého dochází k roztažení cév a zlepšení krevního oběhu v těle a zároveň dokáže rozpouštět tuk v ošetřovaných partiích. Proto se využívá také například v boji s celulitidou či striemi. 

„Aplikace plynného oxidu uhličitého je minimálně invazivní bezbolestnou metodou. Pro správný efekt terapie doporučujeme absolvovat vícero sezení v řadě dle rozsahu ošetřované oblasti. Ošetření trvají zhruba půl hodiny. Výhodou je, že většinou stačí tuto kúru podstoupit maximálně dvakrát do roka. U karpoxyterapie je také velice široké věkové rozmezí žen i mužů, kterým může být prospěšná, od třicátníků až po seniory,“ říká MUDr. Černá. 

Karboxyterapie – další využití

Karboxyterapie slouží nejen k vypnutí a omlazení pleti například v oblasti očních víček, čela, ústních koutků krku či dekoltu, ale řeší celou řadu dalších kožních problémů. Tato technika se také osvědčuje například při redukci jizev či lokalizovaného přebytečného tuku, stimulaci růstu vlasů, při léčbě pigmentových skvrn či problémů s popraskanou kůží.

„Stejně jako u ostatních kosmetických zákroků i v případě karboxyterapie vždy konzultujeme s klientem individuálně vhodnost daného ošetření, potřebný počet sezení a rozsah terapie. Na první sezení se mohou naši klienti objednat telefonicky na čísle 326 746 599,“ uzavírá MUDr. Alena Černá z estetické dermatologie brandýské nemocnice.