Aktuality

Potřebujete CT vyšetření a na nejbližších pracovištích jsou přístroje na týdny dopředu plné? Nečekejte, objednejte se u nás

18.04.2024

Krátká čekací doba na CT vyšetření může být u diagnostiky řady onemocnění klíčová. Zejména u onkologických onemocnění, cévních chorob či zánětů je třeba jednat rychle. Mnoho lidí přitom neví, že vyšetření CT není vázané na konkrétní pracoviště. S platnou lékařskou žádankou může brandýská nemocnice provést pacientovi CT z kteréhokoliv koutu České republiky, i přestože mu vyšetření bylo původně doporučeno na jiném pracovišti. Termín si zařídíte jednoduše on-line.

Celý článek

Duben patří Světovému dni zdraví - nezanedbávate preventivní prohlídky?

07.04.2024

Světový den zdraví se každoročně slaví 7. dubna, kdy také vznikla Světová zdravotnická organizace (WHO). Tento den je připomenutím, že zdraví není samozřejmost a je třeba neustále pracovat na jeho zlepšování a utužování. Co můžeme udělat pro své zdraví? Kromě dodržování zdravého životního stylu je správnou cestou prevence, kterou by neměl zanedbávat nikdo z nás. Na které preventivní prohlídky například myslet?

Celý článek

Máte dlouhodobě problém s inkontinencí po porodu? Vyzkoušejte cílené posilování pánevního dna

27.03.2024

Inkontinence neboli nechtěný únik moči je v průběhu těhotenství i v prvních týdnech po porodu zcela běžným problémem téměř každé ženy. Potíže s oslabeným pánevním dnem však samy od sebe neodezní. Pokud bojujete s inkontinencí po porodu déle než tři měsíce, obraťte se na odborníka o možnostech vhodné léčby. Jedním z vysoce účinných řešení pro intenzivní posílení pánevního dna je speciální křeslo Emsella s výsledky zlepšení již po prvních sezeních.

Celý článek

Máte bolesti po artroskopii kolene? Nezanedbávejte rehabilitaci

18.03.2024

Artroskopie kolenního kloubu se využívá k diagnostice a léčbě poranění kolenního kloubu. Absolvovali jste operaci a po pár týdnech cítíte stále bolest? Může to být běžnou součástí rekonvalescence. Důležité je v rehabilitacích nepolevit a docházet na odborné konzultace, aby nedošlo k opětovnému zranění. Na co všechno se artroskopie využívá a jak dlouho po ní rehabilitovat?

Celý článek

Máte potíže s předčasnou ejakulací? Frenuloplastika Vám může pomoci

12.03.2024

Stává se Vám při pohlavním styku často, že dochází k předčasnému vyvrcholení? Pociťujete bolesti při pohlavním styku? Problémem může být zkrácená uzdička penisu. S řešením těchto obtíží pomáhají v urologickém centru jednodenní péče brandýské nemocnice. Oproti jiným urologickým pracovištím je tu výhodou minimální doba čekání na zákrok i komfort zázemí jednoho pracoviště.

Celý článek

Vrací se vám komplikace s přetahováním předkožky? Obřízkou to vyřešíte jednou provždy

21.02.2024

O mužské obřízce se obvykle mluví v souvislosti s náboženskými tradicemi. Přitom důvodů k tomuto chirurgickému zákroku je mnohem více. Obřízka, neboli úplné či částečné odstranění předkožky, řeší řadu běžných problémů, které muže trápí – obtížné přetahování předkožky, časté infekce penisu, ztížená hygiena intimních partií nebo i sexuální problémy, například potíže při erekci či s předčasnou ejakulací.

Celý článek