Estetická dermatologie: Anti-aging procedury jako nejlepší prevence proti stárnutí pleti

Anti aging2.png

Ženy by o pravidelné kosmetické péči měly začít uvažovat již od 25 let, po překročení 35. či 40. roku by se měla stát každodenní rutinou. Viditelné známky stárnutí pleti (vytrácející se kontury obličeje, jemné či hlubší vrásky, pigmentové skvrny) jsou primárně ovlivněny klesajícím množstvím kolagenu v těle a také zhoršující se schopností regenerace buněk. Jak si udržet vitální a mladistvý vzhled obličeje co nejdéle?

22.9.2023 15:09

Čím dříve se v pravidelné péči o pleť začne, tím lépe. Díky pravidelné péči napomáháme naší pleti ve včasné regeneraci, naše pokožka se pak lépe dokáže zbavovat toxinů, projasňovat, vyhlazovat a působit mladším dojmem,“ uvádí MUDr. Alena Černá z estetické dermatologie brandýské nemocnice.

Mezoterapie2.png

Mezoterapie – dokonalá vzpruha pro Vaši pleť

Jedním z nejúčinnějších anti-aging zákroků je mezoterapie. Jedná se o mírně invazivní metodu, při níž se do svrchní a střední vrstvy pokožky mikroinjekcemi aplikuje účinná kombinace malých dávek vitamínů, enzymů, aminokyselin, kyseliny hyaluronové a kmenových buněk. Tím se v ošetřované oblasti obličeje, krku či dekoltu nastartuje metabolismus a regenerace buněk, které přirozeně podporují tvorbu kolagenu a elastinu. Efekt zářivější pleti se dostaví již po první aplikaci, ideální je zákrok zopakovat dvakrát až třikrát v rozmezí cca tří týdnů.

 

„Prostřednictvím mezoterapie se potřebné látky pro přirozené vyhlazení pokožky dostanou do pleti v maximálním rozsahu. U každého klienta individuálně aplikujeme takovou kombinaci výživných látek a vitamínů, které dokáží bojovat nejenom s prvními vráskami či mimickými vráskami v různých částech obličeje, na krku či v dekoltu, ale zjemňují i středně hluboké vrásky. Doporučujeme ji také při přetrvávajících kožních problémech, jakým je například akné,“ upřesňuje MUDr. Černá.

Pleť2.png

Mezoterapie je vhodná pro všechny ženy i muže v jakémkoli věku, kteří se chtějí zbavit jemných mimických vrásek, vysušené pleti či nejednotného tónu pleti. Aplikace je téměř bezbolestná, v případě potřeby lze nanést znecitlivující krém. „Nespornou výhodou mezoterapie je velmi krátká doba aplikace i minimální rekonvalescence, kdy se klienti mohou navrátit do svého běžného programu ještě tentýž nebo následující den. Výsledky jsou úžasné,“ doplňuje MUDr. Alena Černá.

„Současná estetická dermatologie nabízí bezpočet sofistikovaných možností, jak zpomalit procesy stárnutí pleti a každý klient najde u nás široký výběr procedur, ze kterých mu v rámci konzultace pomáháme vybrat tu nejvhodnější. Společně pak docílíme toho, aby se cítil maximálně spokojený se svým vzhledem,“ uzavírá MUDr. Alena Černá z estetické dermatologie brandýské nemocnice.