Posilování pánevního dna u mužů? Kromě problémů s inkontinencí řeší i sexuální dysfunkce

Pánevní dno muzi.png

Posilování svalů pánevního dna je často spojováno s obtížemi u žen, není však tajemstvím, že ochablým svalstvem v oblasti pánevního dna trpí i muži. Řada z nich však tento problémů vůbec neřeší. Jde o svaly, které na první pohled nevidíme, klasickým cvičením je ale nelze posílit. Cíleným posilováním pánevního přitom nejenom podporujeme kontrolu nad nechtěným únikem moči či stolice, ale můžeme se postarat i o kvalitnější prožitek z intimního styku.

15.12.2023 00:12

inkontinence muzi.png

Svaly pánevního dna jsou součástí podpory močového ústrojí, konečníku a střeva. Společně s břišními a spodními zádovými svaly jsou oporou páteře a přispívají správnému držení těla. Neméně důležité jsou pro podporu sexuálních funkcí. Pokud začnou tyto svaly ochabovat, dochází k nechtěnému úniku moči nebo stolice. Inkontinence se přitom netýká jenom mužské populace v pokročilejším věku, ztráta kontroly nad močovým měchýřem se může objevit již u mužů starších 20 let, s přibývajícím věkem však pravděpodobnost obtíží roste.

Inkontinence u mužů není žádným výjimečným problémem. Neměl by se však skrývat, ale aktivně řešit. Mezi nejčastější příčiny patří vysoká míra stresu, operace prostaty či hyperaktivní močový měchýř. Správné posilování svalů pánevního dna však může být pro řadu mužů složité. Při přetrvávajících obtížích s ochablými svaly pánevního dna je dobré hledat efektivní řešení léčby,“ shrnuje MUDr. Milena Mrňová, specialistka urologické ambulance nemocnice Brandýs nad Labem.

Posilování pánevního dna a zvýšení libida

Svaly pánevního dna jsou také důležité pro podporu sexuálních funkcí u můžu i žen. Jeho posilováním si mohou muži zvýšit sebevědomí v intimních chvílích. Pozitivní účinky se mohou dostavit například ve zlepšení kontroly ejakulace, pro zkvalitnění erekce a posílení sexuální výkonnosti. Pro ty, kdo ztrácí trpělivost při pravidelném cvičení, se nabízí převratná metoda v posilování pánevního dna křeslo BTL Emsella.

Terapie pro muže na křesle BTL Emsella

Unikátní křeslo Emsella je certifikovaným přístrojem pro posilování pánevního dna u mužů jakéhokoli věku. Jedná se o zcela bezbolestnou terapii, která stimuluje hluboké svalstvo pánevního dna a obnovuje neuromuskulární kontrolu. Díky speciálnímu designu a působení elektromagnetické stimulace svalů dojde k dosažení těch nejlepších výsledků v posílení pánevního dna a zpevnění středu těla, tedy v oblasti kříže a spodních břišních svalů. Pozitivní dopad má tato terapie také při léčbě hemoroidů.

BTL_Emsella_PIC_Unit.jpeg

 „Terapie na křesle Emsella je skutečně šetrná. Pacient pociťuje pouze jemné brnění a kontrakce svalů pánevního dna. Ošetření probíhá ve volném oblečení, trvá přibližně třičtvrtě hodiny a není nutné se po něm jakkoli omezovat v běžném denním režimu. U každého pacienta vždy stanovíme vhodný plán terapie dle konkrétní diagnózy. Pozitivní změny se dostavují již po prvních návštěvách,“ uzavírá MUDr. Milena Mrňová, specialistka urologické ambulance.

Nejbližší možný termín konzultace a následné terapie si mohou pacienti objednat z pohodlí domova on-line prostřednictvím rezervačního systému nemocnice Brandýs nad Labem.

Autor: Tiskové oddělení