Od 1. května fungujeme opět ve standardním provozu

RV1_8246.jpg

Naše nemocnice, stejně jako ostatní zdravotnická zařízení, byla s ohledem na vládní opatření spojená se snížením rizika přenosu koronaviru nucena dočasně omezit provoz některých ambulancí. S postupným rozvolňováním vládních nařízení se tak i naše nemocnice od prvního května vrátila ke standardnímu provozu a zrušila veškerá související omezení.

1.5.2020 16:05

V souladu s vládními nařízeními v rámci nouzového stavu byla naše nemocice nucena přijmout spoustu omezení, která měla zásadní vliv na pacienty a celkový provoz nemocnice. Omezení se týkalo činnosti všech odborných ambulancí, a to pouze na ošetření urgentních případů, jako jsou život ohrožující stavy a úrazy, nebo provozu lékárny. Ta fungovala v režimu zkrácené otvírací doby a léky byly pacientům vydávány ve venkovních prostorách před lékárnou. Od 1. května se však nemocnice vrátila k standardnímu provozu a zrušila veškerá tato omezení. Všechny ordinace tak jsou nyní plně v provozu, a to včetně akutní chirurgické ambulance, obnoveno bylo také provádění operačních zákroků, a to v režimu 7 dní v týdnu. Návštěvy pacientů na lůžkových odděleních jsou však dle nařízení vlády i nadále zakázány.

„Díky postupnému rozvolňování vládních opatření jsme mohli od prvního května opět naplno spustit provoz všech ambulancí, i nadále však platí nařízení přikazující pacientům nosit ve veřejných prostorách roušky či jiné ochranné prostředky. Pro snížení rizika přenosu nákazu doporučujeme pacientům při návštěvě nemocnice používat také rukavice,“ říká ředitel nemocnice Ing. Petr Zatloukal. „Chtěl bych však poděkovat všem, kteří naši nemocnici v tomto náročném období jakkoliv podpořili, moc si toho vážíme,“ dodává.  

Kromě standardních ambulancí je v provozu také zdravotnický stan, kde se pacienti mohou nechat vyšetřit na přítomnost protilátek proti koronaviru. Vyšetření je určeno pro pacienty spádové oblasti nemocnice a probíhá po předchozím online objednání na našich webových stránkách na konkrétní termín za poplatek 1250 Kč.