Krátké čekací lhůty na CT vyšetření vám pomůžou se rychleji vrátit k normálnímu režimu a sportu

RV1_6584.jpg

Chtěli bychom s vámi sdílet příběh jednoho z našich pacientů, který po dávném úrazu při sportu trpěl dlouhodobou bolestí a nestabilitou v koleni. Tento problém mu bránil v běžném životě a zejména v jeho oblíbené aktivitě, sportování.

31.3.2023 13:03

Při dodržování klidového režimu pacientova bolest v koleni vždy na nějakou dobu polevila, ale při zátěži se pravidelně vracela. V této „bolestivé“ fázi pacient několikrát navštívil svého ortopeda, ale pokaždé se stejným výsledkem - pouhým pohmatem nebylo možné diagnózu stanovit a proto mu vždy bylo doporučeno CT vyšetření, aby se dala zjistit přesná příčina jeho obtíží. Pacient se tedy několikrát pokusil objednat na vyšetření do různých nemocnic, ale čekací lhůty v řádu několika měsíců ho vždy odradily, navíc po týdnu až dvou bolesti většinou na nějakou dobu samy odezněly. To pro něj však znamenalo další opakované trápení se s bolestí, ale především omezení pohybu, což mívá nezanedbatelný vliv nejen na fyzickou, ale i duševní kondici postiženého.

Řešení se pak naskytlo, když se na facebookových stránkách nemocnice dočetl o novém CT přístroji pořízeném na radiologické oddělení brandýské nemocnice, které poskytovalo krátké čekací lhůty. Webové stránky nemocnice nabízely možnost online objednání – nejbližší volné datum vyšetření tak bylo za tři dny. Zaměstnanci oddělení pacienta následně obratem kontaktovali a potvrdili daný termín vyšetření.

Za tři dny tak měl pacient hotové vyšetření i stanovenou diagnózu a mohl okamžitě začít s léčbou a rehabilitací. Tím se značně urychlil jeho návrat k normálnímu životu, a především k jeho oblíbenému sportu.

Máme radost z každého jednoho pacienta, kterému pomůžeme nejen ulevit od bolesti, ale především rychle a účinně stanovit přesnou diagnózu a efektivní léčbu, aby se mohl co nejrychleji vrátit ke svým běžným aktivitám.

Na CT vyšetření v naší nemocnici se můžete objednat buď telefonicky na tel. č. 326 746 622 nebo online - jednoduše si vyberte nejbližší volný termín, který vám vyhovuje, a o zbytek se postará náš personál.